Service & Garantie

Service & Garantie

Servicevoorwaarden
SeriousWatches is een geautoriseerde dealer van elk merk dat op onze website te koop is. Kopen bij een erkende dealer heeft enkele zeer belangrijke voordelen. Het belangrijkste voordeel is de garantie. Al onze horloges worden geleverd met 2 jaar garantie, wat betekent dat als u binnen die 2 jaar problemen ondervindt met uw horloge, wij dit kosteloos voor u oplossen. Een ander voordeel van het kopen bij een geautoriseerde dealer is dat we toegang hebben tot de officiële servicecentra, waar alleen originele onderdelen worden gebruikt en de horlogemakers gekwalificeerd en ervaren zijn met uw type horloge. Ook na het verstrijken van de garantieperiode van 2 jaar, kunt u altijd bij ons terecht voor service. U kunt altijd contact met ons opnemen en we zullen ons uiterste best doen om u te helpen met uw verzoek. Het belangrijkste voor ons is dat u tevreden bent met uw nieuwe horloge, en we willen dat u er jarenlang plezier van kunt hebben. Op deze pagina kunt u een beter beeld krijgen van hoe ons serviceproces eruit ziet.
Wat moet ik doen om mijn product te laten repareren?
Stuur ons een e-mail of meld uw reparatie online aan via ons Serviceformulier
  • Bereid uw horloge voor op de terugreis: 
  • Verpak het horloge goed. Gebruik indien mogelijk de originele verpakking. 
  • Plak uw verzendetiket op de doos, als wij een PostNL of UPS etiket hebben verstrekt (op verzoek), kunt u het etiket gewoon afdrukken en op de doos plakken. Of stuur het horloge naar ons met een koerier naar keuze. 
  • Stuur het pakket naar ons op en houd uw e-mailinbox in de gaten voor een e-mail van ons ter bevestiging van de ontvangst (controleer a.u.b. ook uw spamfilter).
Hoe verpak ik mijn horloge om het op te sturen voor reparatie?
Gebruik een stevige doos. Dit hoeft niet de originele verpakking te zijn. Vaak kunt u bij de supermarkt een gratis doos halen, misschien heeft u nog een doos van een online aankoop of u kunt zelfs een geschikte doos kopen op het postkantoor. Zorg ervoor dat u uw horloge beschermt voor vervoer. Zorg ervoor dat u uw garantiekaart of boekje ook meestuurd en vergeet niet het servicenummer te vermelden dat u door ons via e-mail is toegestuurd, dit zal namelijk het serviceproces versnellen.
Hoe registreer ik mijn reparatie online?
Stuur ons een e-mail of meld uw reparatie online aan via ons Serviceformulier
Hoe zit dat met de garantie?
Zowel binnen als buiten de fabrieksgarantie kunt u bij ons terecht voor uw reparatie. Zodra uw garantie vervalt, moet u voor de reparatie betalen. Is uw product kapot gegaan bij normaal gebruik en binnen de garantieperiode van twee jaar? In dat geval is het meestal een fabricagefout en is de reparatie volledig kosteloos. Buiten de fabrieksgarantie van twee jaar kunt u ons ook vragen om uw horloge te repareren. U zult echter voor die reparaties moeten betalen. Onze horlogemaker of het merkspecifieke servicecentrum zal uw horloge onderzoeken en een offerte maken. Op basis daarvan kunt u kiezen of u uw horloge al dan niet wilt laten repareren. U kunt de reparatie eenvoudig en snel zelf aanmelden via het online Serviceformulier
De afdeling Service zal vervolgens contact met u opnemen en de communicatie voortzetten.

 

Hoe lang duurt een reparatie?
Hoe lang een reparatie duurt verschilt per product en probleem. Wij sturen u minimaal één keer per twee weken een update over uw reparatie. Als de reparatie service is afgerond, laten we u dat meteen weten.
Waarom heb ik een offerte ontvangen?
U ontvangt een offerte als het servicecentrum heeft vastgesteld dat het defect is veroorzaakt door gebruikersschade. Als dit het geval is, kunt u uit 2 opties kiezen: 
 1: U gaat akkoord met de offerte. Het product wordt gerepareerd. 
 2: U bent het niet eens met de offerte. U ontvangt uw product retour, de verzendkosten zijn voor uw rekening.
Wat is de status van mijn reparatie?
Wij houden u minimaal één keer per twee weken per e-mail op de hoogte. Als er voor die tijd een update in de status van uw reparatie is, ontvangt u van ons een e-mail zodra we nieuws hebben.
Zijn reparaties altijd gratis?
Als uw product binnen de garantieperiode stuk gaat en het een fabricagefout is, zijn de reparaties volledig gratis. Ook als het defect uw eigen schuld is, kunnen wij u helpen. Als dit het geval is, moet u meestal betalen. We kunnen de kosten vooraf niet aangeven aangezien het moet worden bepaald door een horlogemaker. Wij (of het merkspecifieke servicecentrum) onderzoeken uw product, maken een offerte en wachten op uw beslissing voordat we met de reparatie beginnen. U kunt de reparatie eenvoudig en snel aanmelden via ons Serviceformulier.
Kan ik een band/onderdeel voor mijn horloge bestellen?
Mocht u een nieuwe band nodig hebben voor uw horloge of een reparatieonderdeel, zoals een kroon of lunette, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We kunnen misschien niet altijd krijgen wat u zoekt, maar we zullen altijd ons best doen om het te vinden. U kunt eenvoudig en snel een aanvraag indienen voor horlogeonderdelen en bandjes via ons Onderdelen Aanvraagformulier.